Rajdy  »  Mistrzostwa Świata WRC  »  Aktualności  »  Poznaj Madsa Ostberga, czyli 10 prywatnych pytań do Norwega
Mads Ostberg

Poznaj Madsa Ostberga, czyli 10 prywatnych pytań do Norwega

2011-07-19 - Ł. Łuniewski     Tagi: WRC, Wywiady, Ostberg
Mads Ostberg zaskoczył wszystkich drugim miejscem podczas otwierającego sezon WRC 2011 Rajdu Szwecji. Czy prywatnie też jest w stanie czymś nas zaskoczyć. Oto 10 prywatnych pytań do kolejnej gwiazdy WRC.

Jakie jest Twoje ulubione miejsce na świecie i dlaczego akurat to? Szwecja, gdzie mam domek letniskowy. Spędziłem dużo czasu w wielu miejscach, ale tylko tutaj mogę mieć wakacje. Nie muszę tu pracować. To bardzo ładne miejsce zwane wyspą Koster.

Jak dobry byłeś w szkole?


Nie za dobry. Zawsze mówiono mi, ze gdybym włożył w to, choć trochę pracy byłbym bardzo dobry, ale mi nie chciało się starać. Myślałem o innych sprawach. Jaka była Twoja ulubiona zabawka w dzieciństwie?

To był mój rower. Był ze mną cały czas, dzięki czemu poznałem cały okoliczny las.

Jeśli miałbym być sam na bezludnej wyspie, to jakie trzy rzeczy wezmę ze sobą?

Łódź, silnik i kompas.
Jeśli nie byłbym kierowca rajdowym to pracowałbym jako...

To trudne, bo nigdy o tym nie myślałem. Byłby to jakiś biznes komputerowy, który prowadzi moja rodzina albo coś z samochodami, ponieważ zawsze je lubiłem.

Co najbardziej irytuje Cię w Twoim pilocie? Kiedy nie dostanie kawy szybko się denerwuje. Zawsze trzeba wziąć kawę dla niego, ale czasami zapominam o tym.

Kto miał największy wpływ na Twoją karierę?

Moja czwórka mechaników, która jest wspaniała. W tym roku mieliśmy pewne problemy z przekładnią, ale w całej karierze auto zawsze było perfekcyjnie przygotowane. Nigdy nie zamieniłbym ich. Jaką kanapkę lubisz najbardziej?

Z jajkiem i kawiorem. To smaczne. Trzeba się przełamać za pierwszym razem.

Co zrobiłbyś w doskonale wolny dzień?

Chciałbym być nad wodą i pływać łodzią.

Szef Twojego zespołu przychodzi na kolację. Co mu ugotujesz? Prawdopodobnie rybę. Którąś z norweskich ryb z ziemniakami, warzywami i holenderskim sosem domowej roboty.



źródło: wrc.com

Dodaj komentarz

Nick
Treść
Wpisz kod
z obrazka
Aby komentować pod zarezerowanym, stałym nickiem, bez potrzeby
logowania się za każdym wejściem, musisz się zarejestrować lub zalogować.

Zaloguj się

Login Hasło
0

Komentarze do:

Poznaj Madsa Ostberga, czyli 10 prywatnych pytań do Norwega